SLD w Gostyninie za kadencyjnością władzy samorządowej

Sojusz Lewicy Demokratycznej w Gostyninie uważa, że trzeba wprowadzić kadencyjność władzy samorządowej, by prezydenci, burmistrzowie miast, radni byli wybierani na dwie, góra trzy kadencje. To bowiem co obecnie obserwujemy w Gostyninie, zaczyna degradować lokalną demokrację.

Na naszych oczach zamieniła się ona w serial telewizyjny. A z demokracją nie ma to nic wspólnego.

Kadencyjność władzy to jedyne rozwiązanie skutecznej walki z sitwą, nepotyzmem. Rotacja władzy to ograniczenie lokalnych układów.

Bogdan Wujkowski
Rzecznik Prasowy SLD Gostynin

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych.