Marek Niedbła

Marek Niedbała - absolwent Akademii Rolniczej w Poznaniu, inżynier zootechnik, magister hodowli i biologii zwierząt. Ma 47 lat. Jest urodzonym Wielkopolaninem. Mieszka w Powiecie Poznańskim. W życiu kieruje się wrażliwością na drugiego człowieka, którą wyniósł z domu rodzinnego. Jest pomysłodawcą i współzałożycielem Sucholeskiego Stowarzyszenia Pomocy Dzieciom działającego od 1998 roku do dnia dzisiejszego. W 2000 roku współtworzył nową dyscyplinę sportu w mieście Poznaniu – piłkę nożną kobiet, która w latach 2000 – 2005 awansowała do ekstraklasy i zdobyła tytuł drugiego wicemistrza Polski. W latach 2003 -2005 Przewodniczący Wydziału Piłkarstwa Kobiecego Polskiego Związku Piłki Nożnej. Członek Wielkopolskiego Związku Piłki Nożnej. Członek Klubu Sportowego Warta Poznań. Pomysłodawca i wpierający akcję organizowania imprez dla dzieci z ubogich rodzin „Uśmiech od Świętego Mikołaja”. Od 2006 mecenas ogólnopolskiego wydarzenia – Warsztaty Gospel, a w latach 2009 - 2010 koncertów organizowanych w ramach Festiwalu Polska Akademii Gitary.
Laureat nagród Towarzystwa im. Hipolita Cegielskiego uhonorowany statuetką Hipolita za działalność zawodową oraz srebrnym medalem Labor Omnia Vincit za całokształt działalności, szczególnie działalność społeczną. Laureat konkursu Poznański Lider Przedsiębiorczości, Laureat konkursu „Dobre Bo Polskie”. Laureat konkursu „Wielkopolska Jakość”. Laureat konkursu „Medialna 10-tka Wielkopolski”.
Jego zainteresowania to muzyka, motoryzacja, architektura, wystrój wnętrz i Hi-Tech.

Pełnione funkcje:

Wiceprzewodniczący Rady Wojewódzkiej Sojuszu Lewicy Demokratycznej
Przewodniczącego Rady Powiatowej  SLD powiatu Poznańskiego
Przewodniczący Klubu Radnych Sojuszu Lewicy Demokratycznej Sejmiku Województwa Wielkopolskiego
Radny Sejmiku Województwa Wielkopolskiego